23 de novembre 2012

Llenties amb asafètida

Sí, el nom és lleig, ho reconec. Potser en hindi queda millor, per allò que no sabem què vol dir: Hing dal. Es tracta d'una recepta senzilla per donar gust a un plat de llenties amb quatre ingredients. D'aquests, el que destaca és l'asafètida, una resina amb una olor particular que s'usa molt a l'orient.

Moong dal (llenties grogues)
ghee o oli
llavors de comí (mitja culleradeta)
un pessic d'asafètida
cúrcuma en pols (1/4 de culleradeta)
bitxo en pols, opcional (mitja culleradeta)
sal

1) Es couen les llenties a l'olla a pressió.
2) S'escalfa oli o ghee en una paella i s'hi tira el comí i l'asafètida.
3) Ara s'hi tiren les llenties i la resta d'ingredients. Uns minuts fent xup xup i llestos!


Servir acompanyat de chapatis o com a acompanyament.