24 d’octubre 2012

Pakoda

Es tracta d'un chaat o entremès indi molt conegut, el trobareu a totes les paradetes de carrer del país. I què és? Doncs el podríem definir com "un bunyol de verdures". Ara, que dit així queda poc exòtic...

3 o 4 pebrots verds tendres (dels allargats)
1 ceba
1 patata o 2
un quart de coliflor
150 - 200 grams de farina de cigrons
oli de fregir
sal
mitja culleradeta de bitxo en pols
un polsim de llevat en pols (opcional)
unes quantes llavors de comí o ajwain (no sé com es tradueix)

Tallem les verdures a trossos mitjans i posem a bullir les patates amb pell. Quan estiguin fetes, les pelem i trossegem. Ara en un bol barregem la farina, les espècies i el llevat amb una mica d'aigua. Ha de quedar una massa molt espessa. Seguidament hi tirem les verdures a trossets i remenem de nou, fins i tot aixafant les patates perquè la barreja quedi més espessa. Després posem a escalfar l'oli i amb una cullera tirem boletes de la barreja a la cassola. Compte que no s'enganxin entre elles. Quan estiguin torradetes estan fetes, les traiem i les posem a escórrer sobre de paper de cuina.

Es menja acompanyat de chutneys. I es pronuncia "pakora"!