12 de setembre 2012

Palak paneer

O sigui, espinacs i formatge fresc amb salsa. Un plat típic de les regions del nord de l'Índia, el trobareu a la majoria de restaurants.

un bon grapat d'espinacs
150-200 grams de paneer
ceba
tomàquet (opcional)
maicena (opcional)
iogurt o crema de llet
cúrcuma en pols
comí en pols
coriandre en pols
un o dos bitxos verds
gingebre
oli
sal

1) Tallar el paneer a dauets i sofregir-lo fins que estigui daurat. Reservar.
2) Coure els espinacs amb aigua i sal, escorre'ls i triturar-los amb el minipímer (una altra opció és matxucar-los amb el morter).
3) Escalfar oli en una paella i tirar-hi el bitxo trossejat, la ceba, també picada, i el gingebre, ídem. Quan la ceba estigui cuita, afegir-hi, si es vol, el tomàquet.
4) Afegir-hi les espècies, remenar i deixar coure un minut.
5) Ara afegir-hi els espinacs, la nata i, si es vol una salsa més espessa, la maicena. Deixar coure uns minuts fins que l'oli es separi, corregir de sal si cal.
6) Afegir-hi el paneer i coure-ho un parell de minuts més.

Es menja amb rotis, ben calentó.