12 d’agost 2012

Tall rodó amb prunes


Una recepta rescatada d'un correu de la mama del 2008. Si no recordo malament, havia convidat el Cristian i la Claire a sopar al piset de rue Coste...

Posa sal i pebre al tall rodó i fregeix-lo en una cassola amb oli. Posa-li quan sigui l'oli calent i encara que esquitxi no el tapis. No cal que el foc sigui fort. L'has d'anar girant de tots cantons i que es vagi coent. Suposo que no serà molt gros i per això crec que haurà de coure com a mínim mitja hora. Quan ja faci una estona podries ruixar-lo amb una miqueta de vi, si en tens i seguir fregint-lo. Quan ja sigui cuit (punxa'l amb un ganivet per provar-ho), treu-lo del foc i en el mateix oli o amb una mica més si és just posa-hi un parell de pastanagues tallades a rodanxetes una cebeta talladeta també i si tens porro un trosset talladet petit. Tot això s'ha d'anar coent amb no molt foc i tapat millor. Quan les verdures siguin cuites el millor seria retirar-les i tot aquest suc triturar-lo amb el minipímer o si no ho vols triturar ja hi pots afegir les prunes i el tall, que hauries d’haver tallat a rodanxetes i posar-lo repartit dins la cassola perquè es vagi fent una mica més. Si sembla que hi ha poc suc afegeix una miqueta d'aigua i prova el suc per si cal afegir sal. Si hi poses prunes (i suposo que també amb dàtils) jo les deixaria una estoneta dins del vi. Pots fer servir aquest vi per afegir-lo al rostit. Quan ho facis estigues a la vora perquè no se't cremi res.

Tot i la precarietat dels estris de cuina i per ser la primera vegada que el feia, recordo que va quedar bo, tot i que amb poc suc. Això sí, el sopar va ser memorable, tots quatre (també hi era el Diego) asseguts sobre coixins a la mezzanine on dormia perquè no tenia prou cadires al pis!