28 d’agost 2012

Patates a la crema

Recepta de la mama, resulta un bon primer plat o un acompanyament.

En una cassola hi poses una mica d'oli o mantega i quan estigui calent hi tires una cullerada sopera de farina hi ho remenes de seguida. De seguida es fa rossa i aleshores hi tires les patates tallades com si fossin per a fer truita i ho remenes bé. Tot seguit hi afegeixes aigua just fins que cobreixi les patates ho tapes i que vagi coent, crec que una mitja hora. S'ha d'anar remenat de tant en tant i veure que no es quedés sense aigua. Un cop hagis tirat l'aigua s'hi posa, si vols, un all i julivert picadet ben petit. Quan ja estiguin fetes i fora del foc s'hi afegeix un ou batut. Evidentment també hi has de posar-hi sal quan tiris l'aigua. Pels dos, crec que amb un parell de patates grossetes n'hi ha prou.
NOTA: dues patates grosses o tres de mitjanes per persona!

L'he fet avui per primer cop i ha quedat bona, tot i que no s'assemblava a la que fa ma mare. És més, recordo que la seva tenia un gust àcid, com a llimona, però aquesta no figura entre els ingredients. Ja ho preguntaré...

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

La resposta de la mama: "Sí, quan es posa l'aigua s'hi pot afegir el suc de mitja llimona i al final té un gustet diferent. Jo a vegades no ho faig perquè hi ha que no els agrada."