28 d’agost 2012

Bunyols de cigrons

Dal vada a l'Índia, falafel a l'Orient Mitjà... La recepta varia lleugerament segons el lloc però en essència és la mateixa: bunyols de cigrons especiats i fregidets. De moment l'he provat amb els ingredients que detallo però penso començar a variar-los ben aviat.

una mica menys d'un got de cigrons
un grapat de fulles de curri
un grapadet de gingebre
un parell de bitxos verds
un polsim d'asafètida
sal
oli per fregir

1) Posar a remullar els cigrons unes hores abans
2) Escorre'ls i passar-los per la picadora amb el gingebre, els bitxos, la sal i l'asafètida.
3) Picar les fulles de curri i barrejar-les amb la massa. Deixar la massa reposant a la nevera durant mitja horeta.
4) Posar a escalfar l'oli, fer boletes amb la massa i fregir-les.

Variacions:- afegir-hi ceba, all, julivert, coriandre, comí, bitxo en pols, faves o llenties, llevat, llavors de sèsam...

Les fulles de curri, quin descobriment! L'olor que fan no s'assembla a cap espècia de les que tenim a casa nostra, són tan diferents que et venen ganes de començar a incorporar-les a tots els plats tradicionals per veure com en canvia el gust. Espero poder-me'n endur unes quantes llavors abans de marxar...

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Avui els he repetit, i han millorat molt. Els he triturat més que l'altra vegada però sense arribar a fer una pasta compacta, i hi he afegit llenties grogues. També hi ha afegit ceba, coriandre en pols i bitxo en pols. Això sí, fins que no ha sigut el torn de les fulles de curri no he aconseguit que la barreja fes aquella olor que tant m'agrada, els hi faltava alguna cosa. També les he fregides més estona i aquesta vegada en oli de girasol.