03 de juliol 2012

Moong dal estofades

A l'Índia hi ha molts tipus de llegums i, concretament, de llenties (dal). Una d'elles és la que anomenen moong dal i que quan estan senceres em recorden els fesols (són esfèriques i tenen un puntet negre). Com que trobàvem a faltar el nostre estofat de llenties, he adaptat aquesta senzillíssima recepta que se l'hi acosta bastant, sense carn i amb picant, esclar.

un grapat de moong dal
1 o 2 bitxos verds
ceba
tomàquet (1)
coriandre en pols
llavors de comí
llorer indi
comí en pols
oli
sal

Posar en remull les moong dal unes hores abans. Coure-les amb l'olla a pressió durant 3 xiulets aprox. Mentrestant posem oli al foc i hi tirem unes fulles de llorer indi i llavors de comí. Més tard hi tirem la ceba ben talladeta i el bitxo, també talladet. I el tomàquet, una mica més tard. És el moment de tirar-hi sal i, just abans de tirar-hi les dal, una bona cullerada de coriandre en pols i una mica de comí en pols. Ara ja hi podem tirar les dal, remenem i hi afegim una mica d'aigua. Tapem i deixem coure. 

Es pot guarnir amb una mica de coriandre fresc i acompanyar amb uns rotis.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

He descobert una recepta molt similar al meu llibre de receptes índies. Es diu Dal Moong-Masoor.