03 de juliol 2012

Jeera aloo

És a dir, patates al comí. Es tracta d'una manera molt senzilla de preparar unes patates que poden servir d'acompanyament o de farciment de parathas.

2 o 3 patates
ceba
1 o 2 bitxos verds
una mica de gingebre triturat
llavors de comí
cardamom
una branca de canyella
un clau
bitxo en pols (1 culleradeta)
coriandre en pols (1/2 culleradeta)
cúrcuma en pols (1/4 de culleradeta)
sal
oli
coriandre fresc

Tallar a trossos les patates i bullir-les una mica (com si anéssim a fer patates braves). Després, posar oli en una paella i tirar-hi un polsim de cardamom, la canyella i el clau. Més tard, tirar-hi les llavors de comí, la ceba i el bitxo picadet. Ara toca tirar-hi el gingebre i la resta d'espècies més la sal. Finalment hi tirem les patates i ho deixem coure uns minuts. Just abans de retirar del foc és quan hi afegim el coriandre.



1 comentari:

Na Galaena ha dit...

No els hi acabo de trovar el punt, a la cocció de les patates. Suposo que la idea es que s'assemblin a les patates braves... En tot cas, el pròxim dia les faré com si anés a fer una truita de patates, amb poc oli i ben tapadetes i sense bullir abans. El dubte és si afegir després la resta d'ingredients o si reservar les patates i recomençar amb una altra paella.