09 de juliol 2012

Gaspatxo de remolatxa

Al súper (sí, a Mumbai també hi ha súpers, poquets, però n'hi ha) hi havia remolatxa crua. Mai l'he cuinat així, només la vaig provar a casa la mama una vegada que la va ratllar i afegir a l'amanida i estava boníssima. Doncs bé, no sé si és que va sortir malament, no és època o és el tipus de remolatxa, però la qüestió és que no tenia gust de res. Així que com que a l'amanida més aviat hi molestava, vaig decidir fer-ne un gaspatxo. La recepta és del bloc Margot cosas de la vida.

3-4 tomàquets
2 remolatxes mitjanes
1 bitxo
oli
sal
vinagre
(sucre)

Pelar les remolatxes (compte que taquen molt!) i coure-les durant una mitja hora llarga amb aigua i sal, talment com si fossin patates. Després triturar-les juntament amb els tomàquets, el bitxo, un raig d'oli, un raig de vinagre (menys que d'oli) una mica d'aigua i sal. El sucre és opcional, afegiu-lo si les remolatxes no tenen gust o si us agrada més aviat dolç. Colar-lo i a la nevera!