07 de juny 2012

Paratha de patates

El paratha és una espècie de chapati indi farcit que es menja per esmorzar o en un àpat lleuger. El farciment més típic és la patata (aloo paratha), que és el que farem aquí. La recepta és treta d'observar a la Sukeshi preparar-los mitja horeta abans de dinar a la cuina de casa seva.

massa de chapati
ceba
coriandre fresc
gingebre
bitxo
unes quantes llavors de comí
1 patata mitjana per persona
ghee

Bullir les patates amb pell. Pelar-les i aixafar-les. Triturar la ceba, el gingebre i el bitxo (o les llavors de bitxo vermell) i afegir-ho a la patata juntament amb un grapat de coriandre fresc talladet a trossets i les llavors de comí (un truc per a que facin més olor és pressionar-les amb el palmell de la mà talment com si anéssim a esmicolar-les). Preparar els chapatis amb el corró (2 per persona). Posar la massa a sobre d'un d'ells i aixafar-la bé. Tapar amb l'altre chapati. Posar la tawa al foc i quan estigui calenta, posar-hi el paratha. Donar-li la volta quan comenci a presentar parts inflades. Esperar uns quants segons i untar-ne la superfície amb ghee. Després es torna a girar i es repeteix l'operació. Retirar del foc i servir.

El paratha es menja amb chutney de mango, de tomàquet, de tamarind o inclús amb iogurt natural.

1 comentari:

el taller de cuina ha dit...

A la Índia vam menjar tantes parathes que amb les meves amigues dèiem que enlloc de cartutxeres ens sortirien parotheres!! Que bones, i quins records!
petonets