09 de juny 2012

Guisat de peix

Era un experiment fruit de no tenir forn, i ha sortit bé. La base són diverses receptes de peix que he trobat per internet adaptades als ingredients propis de l'Índia. El resultat té un regust mediterrani, no picava tot i el bitxo (que era el substitut indi del pimentón) i n'ha sortit un munt de salsa que penso aprofitar per fer un bon plat de pasta a la marinera.

1 rawas (salmó indi) fet a filets
1 patata
cúrcuma en pols
bitxo en pols
1 all
1 tomàquet
mig pav (panet indi)
un grapat d'ametlles crues
sal
oli d'oliva
(nata)

Posar una paella al foc amb un raig d'oli generós i sofregir-hi un all. Mentrestant, escaldar un tomàquet i un grapat d'ametlles per treure'ls-hi la pell. Després ho passem tot pel minipímer juntament amb una mica de pa sec, l'all que hem recuperat de la paella, un polsim de bitxo i un altre de cúrcuma. Obtindrem una massa que acte seguit posem a sofregir a la paella. Mentrestant pelem una patata i la tallem a rodanxes finetes. Afegim una mica d'aigua a la paella, la patata, sal i deixem que es vagi coent. S'ha d'afegir prou aigua o bé anar-ho controlant de tant en tant que no es quedi sense. Quan la patata ja estigui quasi feta hi afegim el peix, prèviament salat. Deixem que faci xup xup uns 10 minuts i llestos. En aquest punt, si volem, hi podem afegir nata per fer la salsa més espessa i consistent.

Una altra opció a provar és afegir-hi la famosa llet de coco per donar-li un toc sud-asiàtic. També ho vull provar amb llavors de mostassa.