17 de maig 2012

Paneer tikka masala


Aquesta és la primera recepta índia amb "salsa" que vaig provar de fer, ara farà un mes. No tenia ni idea de com sortiria ni tenia la meitat dels ingredients. Però me'n vaig sortir, tenia bon gust, al menys. Ara ja he acumulat més ingredients i començo a saber com utilitzar-los, així que em veig capaç d'escriure una recepta més o menys encertada d'aquest plat tan típic de l'Índia.

bitxo
ceba
tomàquet triturat
llavors de comí
gingebre
coriandre fresc
coriandre en pols
cúrcuma en pols
bitxo en pols
sal
oli
sucre
iogurt
suc d'una llima
paneer (formatge fresc)

Primer de tot toca macerar el paneer. He llegit per internet que es fa amb iogurt, al que també s'hi pot afegir oli o el suc d'una llima. Les espècies a posar a la mescla, doncs, sal, bitxo en pols, coriandre en pols, gingebre ben picadet... Una mica el que es vulgui. Es deixa reposar a la nevera durant una horeta o així.

Quan el paneer ja està macerat, es passa per la paella fins que es comença a posar ros i es reserva.

Ara aprofitem la mateixa paella per posar-hi una mica més d'oli. Quan aquest estigui calent, hi tirem unes llavors de comí. També hi podem tirar un polsim d’asafètida, unes fulles de curri, unes fulles de llorer indi... Quan les llavors comencin a esclatar, es el torn de la ceba, el bitxo i el gingebre triturats. Després hi tirem el tomàquet triturat, i ja les espècies: cúrcuma, coriandre, bitxo (i sal i sucre al gust). Quan el tomàquet ja estigui cuit hi afegim el paneer i que faci xup xup uns tres o quatre minuts més. És el moment d'afegir-hi el coriandre fresc.


Aquest plat es serveix acompanyat d'arròs blanc o chapati.