22 d’abril 2012

Paella de verdures

Un plat molt fàcil i versàtil: s'hi pot posar quasi qualsevol verdura i inclús més coses! Per exemple la meva mare el fa amb carxofes, coliflor i cansalada, i jo l'he vist amb gírgoles i albergínia. Entre els bàsics hi ha els pebrots de tots els colors, la pastanaga i els pèsols, però si un d'aquests falla no passa res. Us poso la que he fet avui, que té com a ingredient exòtic el bhindi.

Poseu a bullir una mica de brou o aigua. En una paella escalfeu oli i hi tireu, en aquest ordre, tallat a trossets: ceba, pebrot, albergínia i bhindi. Quan ja estigui sofregit hi afegiu tomàquet triturat, sal i sucre, i quan el tomàquet estigui cuit, l'arròs. Doneu un parell de voltes a tot plegat i hi afegiu el brou bullent. I ja es pot deixar que es vagi fent. Cal controlar l'aigua, que no s'acabi. Triga uns 15 minuts, aprox. Finalment, feu un ou poché i el poseu a sobre de l'arròs. Decora i dóna molt bon gust!

A l'hora de servir, una mica de parmesà ratllat per sobre farà les delícies del personal!