22 d’abril 2012

Dal masala

Les receptes d'internet sempre han estat una gran font d'inspiració, però aquí a l'Índia són de moment l'única via per aconseguir el gust i les textures pròpies dels plats locals. Almenys fins que no trobi un bon curs de cuina. Últimament he fet un parell de plats basats en el bloc http://edivyaraj.blogspot.in i la veritat és que han quedat molt gustosos i el canvi d'alguns dels ingredients no l'ha perjudicat! Avui us presento "dal masala" (llenties especiades).

Llenties (*)
all
ceba (*)
bitxo vermell sec (*)
llavors de comí (*)
llavors de mostassa (*)
cúrcuma
assafètida
fulles de curri
coriandre
sal
oli (*) de cacauet
arròs basmati per acompanyar

*he marcat els ingredients que considero que són imprescindibles per fer el plat. D'altres es poden suprimir i segurament se'n poden afegir de nous com el gingebre, etc.

Les llenties: s'han de deixar en remull unes hores abans. Després es bullen amb l'olla a pressió. Jo les he deixar un parell de xiulets (uns 8 minuts) i estaven quasi líquides, així que potser un xiulet és suficient. Tampoc crec que faci falta molta aigua, jo hi dec haver posar un parell de gots plens i després me'n sobrava.

La barreja: en una trituradora afegim una sèrie d'ingredients per fer una pasta que és la que donarà consistència a la salsa: una ceba, 4 grans d'all, uns quants bitxos (jo hi he posat mirchi powder) i llavors de comí. Com que no aconseguia triturar-ho bé i creia que em faltava textura, també hi he posat un grapat de pistatxos. Ho triturem fins que quedi una pasta.

Per fi, tallem una mica d'all i ceba i en una paella posem a escalfar oli i un grapat de llavors de mostassa. Quan comencin a esclatar hi tirem les fulles de curri, l'assafètida i un bitxo vermell i ho saltegem 1 minutet. Després hi tirem la ceba, l'all i una mica de cúrcuma i ho saltegem de nou uns minuts. Ara hi tirem la barreja i ho saltegem encara uns minuts. I finalment hi tirem les llenties (amb l'aigua), ajustem el punt de sal i deixem que faci xup xup uns 10 minuts.

Servir ben calentó amb coriandre fresc talladet i acompanyat d'arròs basmati!